Ψητό μπρόκολο & ντομάτα
2 μερίδες
Συστατικά:
- 340 g μπρόκολο, χωρίς το κοτσάνι και κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
 - 150 g τοματίνια
 - 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
 - 1 g ξύσμα λεμονιού, φρεσκοτριμμένο
 - 15 ml χυμό λεμονιού
 - 10 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε φέτες
 - 1 g ρίγανη
 - ≈6 g κάππαρη, ξεπλυμένη (προαιρετικό)
 - 15 mL εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
 - 2 πρέζες αλάτι
 
Οδηγίες:
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230 ° C.
 - Ανακατεύετε το μπρόκολο και τα τοματίνια με το λάδι, το σκόρδο και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να καλυφθούν.
 - Τα απλώνετε ομοιόμορφα σε ένα ταψί. Τα ψήνετε έως ότου το μπρόκολο αρχίσει να παίρνει καφέ χρώμα, για 10 έως 13 λεπτά.
 - Στο μεταξύ, ανακατεύετε το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, τις ελιές, τη ρίγανη και την κάπαρη (αν χρησιμοποιείτε) σε ένα μεγάλο μπολ.
 - Προσθέτετε τα ψητά λαχανικά και ανακατεύετε. Το σερβίρετε ζεστό.
 

