Τονοσαλάτα σε φρυγανιά σικάλεως
4 μερίδες
Συστατικά:
- 1 κονσέρβα τόνου
 - 1 μεσαίο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
 - 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
 - 1 μικρό ευρωπαϊκό αγγούρι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
 - Χυμός 1 λεμονιού
 - 100 g ελληνικό γιαούρτι
 - 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι
 - 1 αβοκάντο
 - 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
 
Οδηγίες:
- Σε ένα μπολ μέτριου μεγέθους, ανακατεύετε το αβοκάντο και το γιαούρτι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτετε το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.
 - Προσθέτετε τον τόνο, το κρεμμύδι, την πιπεριά και το αγγούρι. Ανακατεύετε μέχρι όλα τα υλικά να είναι καλά επικαλυμμένα.
 - Προσθέτετε το χυμό λεμονιού
 - Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
 - Το σερβίρετε επάνω σε φρυγανιά σίκαλης.
 

