Σαλάτα με ζέα
4 μερίδες
Συστατικά:
- 1,2 L νερό
 - 261 g ωμή ζέα
 - 300 g γλυκά κεράσια, χωρίς κουκούτσι και κομμένα στη μέση
 - 67 g σέλερι, κομμένο σε κυβάκια
 - 40 g καρύδια, χοντροκομμένα
 - 15 g φύλλα φρέσκου μαϊντανού
 - 30 mL φρέσκος χυμός λεμονιού
 - 16 g μουστάρδα Dijon ολικής αλέσεως
 - 15 mL μέλι
 - Μαύρο πιπέρι αλεσμένο
 - 45 mL εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
 - 2 πρέζες θαλασσινό αλάτι, χωρισμένες σε δύο μέρη
 
Οδηγίες:
- Βάζετε 5 κούπες νερό σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνετε μέχρι να βράσει. Προσθέτετε τη ζέα και 1 πρέζα αλάτι στο βραστό νερό. Την βράζετε για 15 λεπτά ή μέχρι να γίνει al dente. Την στραγγίζετε. Την αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά.
 - Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τη ζέα, τα κεράσια, το σέλερι, τα καρύδια, και το μαϊντανό.
 - Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το μέλι, το πιπέρι, και την υπόλοιπη 1 πρέζα αλάτι. Σταδιακά προσθέτετε λάδι, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα.
 - Περιχύνετε τη σάλτσα στο μείγμα της ζέας και ανακατεύετε μέχρι να πάει παντού.
 

