Τηγανίτες κολοκυθιού
4 μερίδες
Συστατικά:
- 2 κολοκυθάκια τριμμένα
 - 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
 - 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
 - 4 κρεμμύδια, κομμένα κατά μήκος και σε λεπτές φέτες
 - 60 g αλεύρι ολικής άλεσης
 - 3 g μπέικιν πάουντερ
 - 15 mL ηλιέλαιο
 - 1 πρέζα αλάτι
 - Πιπέρι
 
Οδηγίες:
- Τοποθετείτε τα τριμμένα κολοκύθια σε ένα τρυπητό στο νεροχύτη. Προσθέτετε το αλάτι και ανακατεύετε απαλά. Το αφήνετε να σταθεί για 10 λεπτά. Με μια καθαρή πετσέτα πιάτων ή κάλυμμα τυριού, πιέζετε απαλά τα κολοκύθια για να αφαιρέσετε όλη την υγρασία.
 - Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τα κολοκυθάκια, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το αυγό και το πιπέρι.
 - Σε ένα μικρό πιάτο, ανακατεύετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Το ρίχνετε στο μείγμα κολοκυθιού.
 - Θερμαίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία.
 - Ρίχνετε το μείγμα κολοκυθιού με το κουτάλι στο τηγάνι, ισιώνετε κάθε τηγανίτα με μια σπάτουλα, και μαγειρεύετε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 2 λεπτά. Γυρίζετε και ψήνετε και την άλλη πλευρά, περίπου 1-2 λεπτά.
 

