Σπανάκι σωτέ με καρύδι και κουκουνάρι
4 μερίδες
Συστατικά:
- 1000 g φρέσκο σπανάκι, χωρίς τα σκληρά κοτσάνια
 - 2 κρεμμύδια εσαλότ, ψιλοκομμένα
 - 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
 - 5 g τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
 - 1 πρέζα αλάτι
 - 10 mL εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
 - 10 mL χυμός λεμονιού
 - 20 g σταφίδες ξανθές
 - 10 g κουκουνάρι, ψημένο
 - Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, όσο θέλετε
 
Οδηγίες:
- Κουκουνάρι: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190° C. Απλώνετε το κουκουνάρι σε ένα ταψί και το ψήνετε, ανακατεύοντάς το κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσει, για 5-10 λεπτά.
 - Βυθίζετε τις σταφίδες σε κρύο νερό για 10 λεπτά. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε στην άκρη.
 - Θερμαίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτετε τα κρεμμύδια εσαλότ και το σκόρδο. Τα τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν, για 4-5 λεπτά.
 - Προσθέτετε το σπανάκι και το τηγανίζετε για 1 λεπτό. Σκεπάζετε το τηγάνι και το μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει, για 2-3 λεπτά.
 - Προσθέτετε το κουκουνάρι, το χυμό λεμονιού και τις σταφίδες.
 - Τα κατεβάζετε από τη φωτιά.
 - Το σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας με παρμεζάνα και πιπέρι.
 

