Σορμπέ καρπούζι
6 μερίδες
Συστατικά:
- 1 kg καρπούζι κομμένο σε κύβους, από το οποίο έχετε αφαιρέσει τα κουκούτσια και τη φλούδα
 - 200 g ζάχαρη
 - 300 mL νερό
 - 45 mL φρέσκοςχυμός λάιμ
 
Οδηγίες:
- Ζεσταίνετε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα, μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί εντελώς. Αφήνετε την κατσαρόλα στην άκρη.
 - Πολτοποιείτε στο μπλέντερ το καρπούζι προσθέτοντας και το χυμό λάιμ.
 - Προσθέτετε το σιρόπι ζάχαρης του βήματος 1 στο πολτοποιημένο καρπούζι. Ανακατεύετε καλά. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
 - Τοποθετήστε το μείγμα σε μια παγωτομηχανή ώστε να παγώσει, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
 

