Skip links

Σορμπέ καρπούζι

Σορμπέ καρπούζι

6 μερίδες

 

Συστατικά:

  • 1 kg καρπούζι κομμένο σε κύβους, από το οποίο έχετε αφαιρέσει τα κουκούτσια και τη φλούδα
  • 200 g ζάχαρη
  • 300 mL νερό
  • 45 mL φρέσκος​χυμός λάιμ

 

Οδηγίες:

  1. Ζεσταίνετε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα, μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί εντελώς. Αφήνετε την κατσαρόλα στην άκρη.
  2. Πολτοποιείτε στο μπλέντερ το καρπούζι προσθέτοντας και το χυμό λάιμ.
  3. Προσθέτετε το σιρόπι ζάχαρης του βήματος 1 στο πολτοποιημένο καρπούζι. Ανακατεύετε καλά. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
  4. Τοποθετήστε το μείγμα σε μια παγωτομηχανή ώστε να παγώσει, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

 

 

 

Επιστροφή