Skip links

Burritos κοτόπουλο μπάρμπεκιου

Burritos κοτόπουλο μπάρμπεκιου

4 μερίδες

 

Συστατικά:

  • 900 g ψητό κοτόπουλο, χωρίς πέτσα και κόκκαλα και τεμαχισμένο
  • 120 ml σάλτσα μπάρμπεκιου (βλέπε παρακάτω)
  • 172 g κονσέρβα μαύρα φασόλια, ξεπλυμένα
  • 82 g κατεψυγμένο καλαμπόκι, στραγγισμένο
  • 60 mL κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 4 φύλλα μαρούλι
  • 4 τορτίγιες ολικής αλέσεως 25-cm
  • 2 λάιμ, κομμένα σε φέτες

 

Οδηγίες:

  1. Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία.
  2. Προσθέτετε το κοτόπουλο, τη σάλτσα μπάρμπεκιου, τα φασόλια, το καλαμπόκι, και τη κρέμα γάλακτος. Ανακατώνετε για να συνδυαστούν.
  3. Μαγειρεύετε μέχρι να ζεσταθούν, 4-5 λεπτά.
  4. Τοποθετείτε ένα φύλλο μαρουλιού στο κέντρο της κάθε τορτίγια και επάνω του το ένα τέταρτο του μείγματος κοτόπουλου. Τυλίγετε όπως τυλίγουμε ένα burrito.
  5. Κόβετε στη μέση διαγώνια και τα σερβίρετε ζεστά, με lime.

 

ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ

 

Συστατικά:

  • 88 g καστανή ζάχαρη
  • 30 mL μελάσα
  • 30 ml χυμό ανανά ή ξύδι μηλίτη
  • 30 mL νερό
  • 15 mL σάλτσα Worcestershire
  • 6 g μουστάρδα
  • 2 g καπνιστή πάπρικα
  • 1 g σκόνη σκόρδου
  • 0,5 g σκόνη καγιέν
  • 5 g αλάτι
  • 1 g μαύρο πιπέρι

 

Οδηγίες:

  1. Βάζετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και αφήνετε να πάρουν μια βράση. Βράζετε για τουλάχιστον 5 λεπτά.
  2. Σερβίρετε αμέσως ή αποθηκεύετε στο ψυγείο για μέχρι 1 μήνα.

 

 

 

 

Επιστροφή