Skip links

Μοσχάρι satay

Μοσχάρι satay

4-5 μερίδες

 

Συστατικά:

  • 500 g μοσχαρίσιο κιλότο, κομμένο σε φέτες
  • 4 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 1/2 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρος
  • 1 κουταλιά της σούπας κραμβέλαιο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 6 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο χαμηλής περιεκτικότητας σε αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι

 

Οδηγίες:

  1. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάτε ελαφρά μαζί το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, λίγη ζάχαρη, το κύμινο και τον κόλιανδρο.
  2. Σε ένα ρηχό μπολ, ρίχνετε το μείγμα του χυμού λεμονιού πάνω από το κρέας και το αφήνετε να μαριναριστεί για 30 λεπτά.

Σάλτσα satay:

  1. Θερμαίνετε λάδι σε ένα κατσαρολάκι σε μέση- υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτετε το σκόρδο και τα κρεμμύδια. Τα μαγειρεύετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 2 λεπτά
  2. Προσθέτετε το φυστικοβούτυρο, την υπόλοιπη ζάχαρη, τις νιφάδες τσίλι, το χυμό λεμονιού και 200​mL νερό. Μαγειρεύετε για 10 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να πήζει.
  3. Τοποθετείτε το κρέας σε μια καυτή γκριλιέρα για 3-4 λεπτά. Το γυρίζετε και το αφήνετε για άλλα 3 έως 4 λεπτά, μέχρι να ψηθεί.
  4. Σερβίρετε το κρέας σε στρώμα λαχανικών και γαρνίρετε με τη σάλτσα satay.

 

 

 

Επιστροφή