Σούπα με αγκινάρα
4 μερίδες
Συστατικά:
- 1 κονσέρβα (≈400 g) καρδιές αγκινάρας, στραγγισμένες
 - 1 κονσέρβα (≈425 g) φασόλια cannellini, πλυμένα
 - 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
 - 5 mL εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
 - 1 κονσέρβα (420 mL) ζωμός κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
 - 1 πρέζα αλάτι
 - Πιπέρι σε σκόνη
 - Φρέσκια μέντα, ψιλοκομμένη
 - Κρουτόν χωρίς λιπαρά
 
Οδηγίες:
- Πολτοποιείτε τις αγκινάρες και τα φασόλια σε ένα μπλέντερ.
 - Θερμαίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέση θερμοκρασία.
 - Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να βγάλει τα αρώματά του, προσοχή όμως να μη καεί.
 - Προσθέτετε τον πουρέ και το ζωμό στο σκόρδο και τα αφήνετε να ζεσταθούν. Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.
 - Γαρνίρετε με τη μέντα και τα κρουτόν
 

