Skip links

Σούπα με αγκινάρα

Σούπα με αγκινάρα

4 μερίδες

 

Συστατικά:

  • 1 κονσέρβα (≈400 g) καρδιές αγκινάρας, στραγγισμένες
  • 1 κονσέρβα (≈425 g) φασόλια cannellini, πλυμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 5 mL εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κονσέρβα (420 mL) ζωμός κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Πιπέρι σε σκόνη
  • Φρέσκια μέντα, ψιλοκομμένη
  • Κρουτόν χωρίς λιπαρά

 

Οδηγίες:

  1. Πολτοποιείτε τις αγκινάρες και τα φασόλια σε ένα μπλέντερ.
  2. Θερμαίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέση θερμοκρασία.
  3. Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να βγάλει τα αρώματά του, προσοχή όμως να μη καεί.
  4. Προσθέτετε τον πουρέ και το ζωμό στο σκόρδο και τα αφήνετε να ζεσταθούν. Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.
  5. Γαρνίρετε με τη μέντα και τα κρουτόν

 

 

 

Επιστροφή