Τονοσαλάτα σε φρυγανιά σικάλεως
4 μερίδες
Συστατικά:
- 1 κονσέρβα τόνου
- 1 μεσαίο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
- 1 μικρό ευρωπαϊκό αγγούρι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
- Χυμός 1 λεμονιού
- 100 g ελληνικό γιαούρτι
- 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι
- 1 αβοκάντο
- 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
Οδηγίες:
- Σε ένα μπολ μέτριου μεγέθους, ανακατεύετε το αβοκάντο και το γιαούρτι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτετε το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.
- Προσθέτετε τον τόνο, το κρεμμύδι, την πιπεριά και το αγγούρι. Ανακατεύετε μέχρι όλα τα υλικά να είναι καλά επικαλυμμένα.
- Προσθέτετε το χυμό λεμονιού
- Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
- Το σερβίρετε επάνω σε φρυγανιά σίκαλης.