Skip links

Τονοσαλάτα σε φρυγανιά σικάλεως

Τονοσαλάτα σε φρυγανιά σικάλεως

4 μερίδες

 

Συστατικά:

  • 1 κονσέρβα τόνου
  • 1 μεσαίο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
  • 1 μικρό ευρωπαϊκό αγγούρι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
  • Χυμός 1 λεμονιού
  • 100 g ελληνικό γιαούρτι
  • 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι
  • 1 αβοκάντο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη

 

Οδηγίες:

  1. Σε ένα μπολ μέτριου μεγέθους, ανακατεύετε το αβοκάντο και το γιαούρτι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτετε το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.
  2. Προσθέτετε τον τόνο, το κρεμμύδι, την πιπεριά και το αγγούρι. Ανακατεύετε μέχρι όλα τα υλικά να είναι καλά επικαλυμμένα.
  3. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού
  4. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
  5. Το σερβίρετε επάνω σε φρυγανιά σίκαλης.

 

 

Επιστροφή