Skip links

Τσίλι βοδινού κρέατος και φασολιών verde

Τσίλι βοδινού κρέατος και φασολιών verde

4 μερίδες

 

Συστατικά:

  • 450 g άπαχο μοσχαρίσιο κιμά (5% λίπος)
  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 7,5 g σκόνη τσίλι
  • 5 g κύμινο
  • 0,6 g πιπέρι καγιέν
  • 500 g salsa verde (βλέπε παρακάτω)
  • 60 mL νερό
  • 1 κονσέρβα (425 g), φασόλια pinto ή φασόλια, πλυμένα

 

Οδηγίες:

  1. Ψήνετε το μπιφτέκι, την πιπεριά, το κρεμμύδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, γυρνώντας το κρέας με ένα ξύλινο κουτάλι, μέχρι να ροδίσει το κρέας, 8-10 λεπτά.
  2. Προσθέτετε σκόρδο, τσίλι σε σκόνη, κύμινο και το πιπέρι καγιέν. Ψήνετε μέχρι να αρωματιστούν, περίπου 15 δευτερόλεπτα.
  3. Ρίχνετε μέσα τη salsa και το νερό. Αφήνετε να σιγοβράσει.
  4. Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, σκεπάζετε και μαγειρεύετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, 10-15 λεπτά.
  5. Ρίχνετε τα φασόλια. μαγειρεύετε μέχρι να ζεσταθούν, περίπου 1 λεπτό

 

SALSA VERDE

Συστατικά:

  • 12 μεσαία τοματίνια, αποφλοιωμένα και πλυμμένα
  • 0-2 μεσαία jalapeños (0 = ήπια salsa, 1 = μέση salsa, και 2 = καυτερή salsa)
  • 1/2 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 g φρέσκο ​​κόλιανδρο
  • 90 ml χυμό λάιμ (1-2 λάιμ), για τη γεύση

 

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε τη σχάρα. Σε ένα φύλλο ψησίματος 10 cm κάτω από τη σχάρα, ψήνετε τα τοματίνια μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα, 5 λεπτά. Τα γυρίζετε και ψήνετε την άλλη πλευρά, 4-5 λεπτά.
  2. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, συνδυάζετε όλα τα συστατικά και τα χτυπάτε ώσπου να γίνουν πουρέ.
  3. Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι, όσο χρειάζεται.

 

 

Επιστροφή