Skip links

Βακαλάος στο φούρνο και ψητές πατάτες

Βακαλάος στο φούρνο και ψητές πατάτες

4 μερίδες

 

Συστατικά:

Βακαλάος

  • 900 g, βακαλάος τεμαχισμένος σε 4 λωρίδες
  • 62 g αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 162 g τρίμματα panko, ψημένα
  • 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι
  • 30 ml ελαιόλαδο

 

Πατάτες

  • 680 g μικρές κόκκινες πατάτες, κομμένες στη μέση
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 2 g θαλασσινό αλάτι
  • 1 g μαύρο πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 8 g φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένος

 

Οδηγίες:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230 ° C.
  2. Ψημένα τρίμματα ψωμιού panko: Θερμαίνετε ένα μεγάλο, στεγνό, αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά για περίπου 3-4 λεπτά. Προσθέτετε τα τρίμματα Panko και ανακατεύετε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Αφαιρείτε από το τηγάνι αμέσως αλλιώς θα συνεχίσουν να ψήνονται.
  3. Πατάτες: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο. Τοποθετείτε τις πατάτες στο μπολ με το μείγμα ελαιόλαδου. ανακατεύετε μέχρι οι πατάτες είναι καλά επικαλυμμένες. Μεταφέρετε τις πατάτες σε ένα ταψί και τις απλώνετε σε 1 στρώση. Ψήνετε στο φούρνο μέχρι να γίνουν τραγανές, περίπου 45-60 λεπτά.
  4. Στο μεταξύ, σε τρία χωριστά μπολ: προσθέστε το αλεύρι σε ένα μπολ, τα κτυπημένα αυγά στο δεύτερο μπολ και τα ψημένα panko, το αλάτι, και το πιπέρι στο τρίτο μπολ. Αλευρώστε τα ψάρια, βουτήξτε στα αυγά, και μετά στα τρίμματα. Τοποθετείτε τα ψάρια σε ένα ελαφριά λαδωμένο φύλλο ψησίματος. Ψήνετε για περίπου 10-12 λεπτά, γυρίζοντας τα μια φορά.

 

 

 

Επιστροφή